bruisende zaken

Chronische pijnzorg, met persoonlijke aandacht!

Chronische pijnzorg, met persoonlijke aandacht!

01-05-2023

Maar liefst één op de vijf Nederlanders heeft last van chronische pijn: van hoofd- en aangezichtspijn tot lage rugpijn en pijn na een operatie. Je zou denken dat de zorg dan ook goed geregeld is, maar dat is helaas niet altijd het geval. Chronische pijnzorg is in ons land behoorlijk gefragmenteerd. Behandelingen van de huisarts, medisch specialist en fysio- of manueel therapeut zijn vaak onvoldoende op elkaar afgestemd en de wachttijden zijn lang. Vanuit de overtuiging dat dit beter kan is Melius Klinieken opgericht, een centrum voor geïntegreerde pijnzorg met inmiddels drie vestigingen in Brabant en Zeeland.

“Wij werken met een uniek totaalconcept”, vertelt Hans van Nordennen, anesthesioloog-pijnspecialist bij Melius Klinieken.

Allesomvattende zorg

Melius Klinieken richt zich op de behandeling van patiënten met (chronische) pijn. Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch specialisten werken samen vanuit één gebouw en zijn als team verantwoordelijk voor de beoordeling en de behandeling. Daarnaast is er een revalidatiearts aanwezig en worden alle patiënten gezamenlijk besproken.

Geen tijdverlies

Het begint allemaal bij een verwijzing door (over het algemeen) de huisarts. “Als mensen bij ons aankloppen, krijgen ze eerst een gesprek met één van onze pijnconsulenten en vervolgens een gesprek met een medisch specialist, vaak aangevuld met een analyse van de lichamelijke pijnklachten door een fysiotherapeut of manueel therapeut. Na eventueel aanvullend onderzoek wordt een behandelplan op maat opgesteld. Vaak kan aansluitend al de eerste stap van de behandeling worden gezet.” Deze eerste stap is vaak een behandeling door één van de pijnspecialisten. Meteen daarna start de fysiotherapeut en worden de paramedische behandelmogelijkheden besproken. “Deze combinatie is uniek en uiterst effectief”, aldus Freek Weijers, manueel therapeut bij Melius Pijnzorg.

Persoonlijke benadering

Ook de persoonlijke benadering van Melius Klinieken maakt het verschil. “We hebben alle tijd en aandacht voor onze patiënten, zodat ze echt hun verhaal kwijt kunnen. Alles bij elkaar resulteert dit in een aanzienlijk betere kwaliteit van zorg, en daar gaat het uiteindelijk om!”

Goed om te weten: alle pijnzorg bij Melius Klinieken wordt vergoed door de zorgverzekering.

admin@meliusklinieken.nl | www.meliusklinieken.nl Beatrix de Rijkweg 8; 5657 EG Eindhoven | 040 - 8200777 Nijverheidssingel 89, 4811 ZV Breda | 076 - 204 32 32

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist





Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

EetcafÉ de Huiskamer
EetcafÉ de Huiskamer
Oisterwijk Bruist

TAVERNE DE POSTHOORN
TAVERNE DE POSTHOORN
Oisterwijk Bruist

Boshuys Hermitage
Boshuys Hermitage
Oisterwijk Bruist

Little asia cuisine
Little asia cuisine
Oisterwijk Bruist

Mals. Oisterwijk
Mals. Oisterwijk
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10927	de Huiskamer