bruisende zaken

Nieuwbouw in Escharen

Nieuwbouw in Escharen

01-04-2022

Haar woning in Escharen staat op een kavel dat vroeger behoorde tot het land van haar (groot)ouderlijk huis. Een boerderij waar haar opa begon met het houden van koeien en varkens en die uiteindelijk is overgenomen door haar ouders. De roots van de familie, en dus ook van Lisa, zitten stevig verankerd in deze grond. Een mooi detail hierbij is dat de nieuwe woning van Lisa tegenover het huis van haar oma staat. Vanwege de voorgeschiedenis van de kavel, heeft Lisa een lange tijd kunnen wennen aan het idee dat zij hier haar eerste eigen huis zou gaan bouwen. “Ik heb ook best wel getwijfeld, ik was nog druk bezig met mijn studie en dan komen vragenals 'wil ik dit echt?' en 'hoe ga ik dit allemaal doen' wel af en toe naar boven”, aldus Lisa.

Roscobouw ontzorgt Vanwege haar drukke bestaan en het feit dat ze dit avontuur in haar eentje aanging, zocht ze een partij die haar tijdens dit proces zoveel mogelijk kon ontzorgen. “Mijn broer heeft heel veel zelf geregeld en was erg betrokken bij alle bouwfases van zijn huis. Ik wou dat liever niet, ik wou zo min mogelijk zorg en Roscobouw heeft dit van begin tot het einde voor mij kunnen wegnemen. Na een oriënterend gesprek bij Roscobouw was er meteen een goed gevoel, het verhaal was helder en ook reëel. Ik kreeg te horen dat er met al mijn wensen rekening gehouden zou worden, maar tegelijkertijd waren ze ook heel transparant over wat er wel of niet zou kunnen om binnen de regelgeving en mijn budget te blijven.” Het hele proces is stap voor stap doorlopen, beginnend met het ontwerp van de woning. Lisa had een bepaald type huis op het oog, maar het bleek dat dit niet goed op haar kavel gesitueerd kon worden. Onder begeleiding van architect Marino van Roscobouw is er een nieuw ontwerp gemaakt, waarin de mooiste elementen van het eerste type woning terugkomen en ook specifieke wensen van Lisa zijn verwerkt, zoals een grote hal, drie hoge ramen in het trappenhuis en grote open ruimtes beneden. Een huis op haar maat! Een vast aanspreekpunt Tijdens het bouwen van een huis moeten veel keuzes gemaakt worden en komt er veel op je af. Hierbij had Lisa niet alleen veel steun van haar ouders, maar ook van Roscobouw. “Je wordt goed begeleid tijdens de verschillende fases. De keuzes moet je uiteindelijk zelf maken, maar het is fijn dat alles omkaderd wordt van tevoren, dat maakte het voor mij makkelijker.” Een onderdeel van de werkwijze van Roscobouw is dat er altijd een vast aanspreekpunt is, zo blijven de lijntjes kort en de communicatie helder, wat bijdraagt aan een zo efficiënt mogelijk bouwproces. Dat alles voorspoedig is verlopen blijkt wel uit de bouwtijd: in april 2020 is er gestart en in november 2020 was de oplevering van de woning.

Lisa: “Er was mij wel verteld dat het snel zou gaan, maar dat het zo snel zou gaan, had ik niet verwacht.” Onbezorgd genieten Op de vraag waar ze het meest trots op is kan ze geen eenduidig antwoord geven. Maar naast de hal, de stalen deuren en de keuken is ze met name ook erg blij met haar badkamer. Deze is met twee openslaande deuren verbonden met haar slaapkamer en geven haar na een drukke werkdag een spa-gevoel aan huis. En dat kan ze wel gebruiken. “Het was een druk jaar, zeker ook in combinatie met mijn werk in de zorg tijdens dit coronajaar, ik had al genoeg zorgen zonder de bouw van mijn huis. Maar ik heb altijd geweten dat Ruud en Paul van Roscobouw alles voor mij in de gaten hielden, dat gaf een stukje rust in deze hectische en onzekere tijd.” Het resultaat mag er zijn, alleen nog wat zand weg uit de tuin en dan is het tijd voor verdiend onbezorgd genieten.

Lisa van Dongen mag met recht trots zijn op haar huis. Niet alleen wat betreft het ontwerp en de sfeer die de woning uitstraalt, maar ook vanwege het feit dat ze dit in haar uppie, slechts, 28 lentes jong, heeft neergezet!

www.roscobouw.nl 0412 455 501 info@roscobouw.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Spiegeltje,  spiegeltje…
Spiegeltje, spiegeltje…
Oisterwijk Bruist

Ontharen met laser
Ontharen met laser
Oisterwijk Bruist





Matteo Ambachtelijk IJs
Matteo Ambachtelijk IJs
Oisterwijk Bruist

EetcafÉ de Huiskamer
EetcafÉ de Huiskamer
Oisterwijk Bruist

TAVERNE DE POSTHOORN
TAVERNE DE POSTHOORN
Oisterwijk Bruist

Boshuys Hermitage
Boshuys Hermitage
Oisterwijk Bruist

Little asia cuisine
Little asia cuisine
Oisterwijk Bruist

Mals. Oisterwijk
Mals. Oisterwijk
Oisterwijk Bruist






EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10925 - SEC Eten & Drinken