bruisende zaken

Liedjesfabriek nieuw in creatief broeinest ‘De Basis’

Liedjesfabriek nieuw in creatief broeinest ‘De Basis’

01-05-2022

De Liedjesfabriek, een stichting die zieke kinderen een flinke steun in de rug geeft door samen muziek te maken, is onlangs verhuisd naar De Basis, het oude pand van poppodium Doornroosje in Nijmegen. De Basis huisvest muzikanten en ondernemers in de muziekindustrie en is daarmee de perfecte plek voor de Liedjesfabriek om haar netwerk en daarmee de impact van haar goede werk te vergroten.

Muziek als medicijn

De Liedjesfabriek gebruikt de kracht van muziek om zieke kinderen hun zorgen even te laten vergeten. De muzikanten van de Liedjesfabriek bezoeken niet alleen kinderen in het ziekenhuis, maar ook in hun eigen huis. Dat doen ze met de Liedjesmobiel, een camper met studiofaciliteiten. Samen met een professionele muzikant schrijft het patiëntje een liedje over een zelf gekozen onderwerp en maakt er indien gewenst een videoclip bij. “Wij geven kinderen de mogelijkheid zich te uiten in tekst, geluid en beeld. Door emoties de ruimte te geven, komt niet alleen nieuwe energie vrij, maar kan het patiëntje ook angst en pijn beter bestrijden. De artsen zien dat dat ook de behandeling ten goede komt”, aldus Patrick Spierts, één van de initiatiefnemers van de Liedjesfabriek.

De Basis

De Basis is de plek waar jonge, ondernemende muzikanten hun eerste meters maken in professionele oefenruimtes, aankomende artiesten hun eerste grote shows voorbereiden, tourende bands verblijven in het artiestenhotel, waar mensen in de muziekindustrie met elkaar werken en elkaar ontmoeten.

“We zitten hier op de perfecte plek met de Liedjesfabriek omdat we zijn omringd met professionals uit verschillende hoeken van de muziekscene”, aldus Patrick. “Muzikanten, producenten, technische innovaties, we werken allemaal samen om onze maatschappij op uiteenlopende vlakken beter te maken met muziek.”

Meer informatie via www.liedjesfabriek.nl en info@liedjesfabriek.nl.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09085 - Booij Parket Wonen met Lef