Bruisende Zaken

Zo vind je jouw ideale studie

Zo vind je jouw ideale studie

11-03-2022

Je ideale studie vinden? Lees deze tips

Ben je op zoek naar jouw ideale studie? Er zijn diverse hbo opleidingen waar je uit kunt kiezen. Logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig ben je hier bij het juiste artikel, want wij vertellen je stap voor stap hoe je de ideale studie voor jou kunt kiezen. Lees snel verder voor meer informatie en maak gebruik van onze handige tips.

 

Zorg ervoor dat je je breed oriënteert

Zorg ervoor dat je je zo breed mogelijk oriënteert en bezoek open dagen van alle opleidingen die je interessant lijken. Spreekt de pabo jou wel aan, maar ben je ook geïnteresseerd in de hotelschool? Ga dan bij beide opleidingen langs. Het is vaak ook mogelijk om meeloopdagen te volgen bij studies. Zo krijg je een completer beeld van wat een opleiding precies inhoud. Kijk ook bij meerdere onderwijsinstellingen in andere steden, want ook iedere onderwijsinstelling is weer anders.

 

Ga naar open dagen

Het is erg belangrijk om open dagen te bezoeken. Zo voorkom je een verkeerde studiekeuze. Een open dag leent zich bij uitstek om met studenten die de opleiding doen te praten. Zij kunnen je vertellen hoe zij het ervaren en met deze informatie wordt jouw beeld van de opleiding een stuk completer.

 

Bereid je voor op de open dagen

Wanneer je meerdere open dagen van opleidingen gaat bezoeken, is het aan te raden om vooraf een vragenlijstje te maken met daarop de punten die je wilt weten over de specifieke opleidingen. Door de antwoorden ook hierop te noteren, kun je naderhand eenvoudiger de opleidingen met elkaar vergelijken en een keuze maken. Vraag ook zeker welke toelatingseisen er zijn en welke vakken je krijgt.

 

Kijk hoe de onderwijsinstelling je bevalt

Het is ook belangrijk dat je je prettig voelt bij de onderwijsinstelling. Bekijk daarom of de onderwijsinstelling die je gewenste opleiding aanbiedt ook een plek is waar je je thuis voelt. Het beste kun je meerdere onderwijsinstellingen bezoeken. Hier zit vast een hogeschool bij die jou aanspreekt.

 

Onthoud dat het niet de perfecte keuze hoeft te zijn

Onthoud dat de keuze die je maakt niet perse de perfecte keuze hoeft te zijn. Heb je een studie gevonden die je voor 80% aanspreekt, dan is dit al voldoende om de studie met succes te volbrengen. Denk goed na over de studiekeuze die je maakt ,maar realiseer je ook dat veel studies later nog de ruimte bieden om je eigen interesses te volgen. Dit gebeurt doorgaans via een minor of pre-master. Til er dus niet al te zwaar aan, maar neem je studiekeuze dus wel serieus.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).