Bruisende Zaken

Zo kun je de beste en goedkoopste zorgverzekering afsluiten

Zo kun je de beste en goedkoopste zorgverzekering afsluiten

21-02-2022

De periode van zes weken voor het kiezen van een nieuwe zorgverzekeraar is helaas inmiddels ten einde. Als je in Nederland woont, heb je namelijk tot 31 december de tijd om te kiezen en over te stappen naar een nieuwe verzekeraar.

Toch kan het slim zijn om nu alvast te kijken naar je volgende zorgverzekering, vooral als je niet tevreden bent over je huidige polis. Om de beste en goedkoopste zorgverzekering te kunnen kiezen, is het verstandig om gebruik te maken van de vier tips die hieronder genoemd worden. 

 

Verhoog je eigen risico

Deze tip kan een gok zijn. Veel mensen halen echter nooit het volledige eigen risico van 385 euro per jaar op. Val je in deze categorie, dan kan het interessant zijn om het eigen risico te verhogen naar 885 euro in 2022. Dit levert je dan weer een jaarlijkse premiekorting op van 300 euro dus houd je toch wel even 25 euro extra per maand op zak. Houd er wel rekening mee dat het verhogen van je eigen risico niet zo slim is als je veel medicijnen gebruikt of als je veel naar een specialist gaat.

 

Kijk naar de recensies

Prijs is belangrijk, maar de service van je verzekeringsmaatschappij ook. De enige manier om echt te zien hoe de verzekeringsmaatschappij eruitziet, is door de daadwerkelijke beoordelingen te lezen en naar de algehele klantbeoordeling te kijken. Zorgwijzer laat per verzekeraar de klanttevredenheid zien op basis van bijna 15.000 beoordelingen. Tot de best beoordeelde zorgverzekeraars in 2020 behoren DSW, Ditzo, Pro Life, ONVZ, OHRA, Just, CZdirect en Univé. Het kan dan ook een goed idee zijn om een zorgverzekering af te sluiten bij een van deze maatschappijen, vooral als je de recensies van groot belang vindt. 

 

Doe een vergelijking voor alle gezinsleden

Dit zou wel eens de beste tip uit dit artikel kunnen zijn. Veel gezinnen hebben een identieke basis- en aanvullende verzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij, wat vaak een heel slecht idee is. De basisverzekeringen kunnen ongeveer hetzelfde zijn, maar met name de aanvullende vergoedingen kunnen allemaal worden afgestemd op je persoonlijke eisen en wensen. De kans is groot dat jij en je partner en kinderen heel verschillende behoeften hebben. Het kan zijn dat je een tandheelkundige behandeling nodig heeft, terwijl je partner veel fysiotherapie nodig hebt en verschillende zorgverzekeraars wellicht betere deals bieden.

 

Betaal je premie in één keer

Als je je zorgpremie voor het hele jaar in één keer betaalt, krijg je een interessante korting van 1 of 2 procent. Stel dat de jaarpremie van jou en je partner 3 duizend euro is (elk € 125 per maand) dan kan het betalen per jaar resulteren in 60 euro korting voor jullie beiden. En er is nog een voordeel. Omdat je het geld vooraf betaalt, wordt het geld ook niet onderworpen aan vermogensbelasting. Om je premie in één keer te kunnen betalen, moet je natuurlijk wel genoeg geld hebben op je bankrekening. Hierdoor is het helaas niet voor iedereen mogelijk. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).