bruisende zaken

Plantaardig koken vanuit je hart

Plantaardig koken vanuit je hart

01-03-2023

Delores Diana Wielzen, geboren in Nederland, met Surinaamse roots, werkte jarenlang in de communicatie. Al van jongs af aan wist ze dat ze ooit naar een ander land zou emigreren. In 2013 volgde ze haar hart en verhuisde ze naar Ibiza. Ze richtte zich volledig op plantaardig koken en begon onder de noemer Casa Cocoroco haar eigen cateringservice. Inmiddels verzorgt ze ook workshops en retraites.

‘ Zonder vlees en vis eenvoudig heerlijke, smaakvolle gerechten creëren’

Bij toeval kwam Delores Diana op dit pad terecht. Toen ze net op het eiland was, kwam ze in aanraking met de raw food leefstijl, waarbij groenten, fruit en noten op een manier worden bereid (zonder te koken) die de voedingswaarden intact houdt. “Ik was al zo goed als volledig vegetarisch, maar dit was voor mij een heel nieuwe manier van eten bereiden. Ik raakte erdoor gebiologeerd en verdiepte me er verder in. Mensen vonden het interessant, dus ik werd steeds vaker gevraagd om een veganistische catering te verzorgen voor retraites, evenementen en bruiloften. Dat deed en doe ik in mijn geheel eigen vegan cooking stijl.”

Het kan anders!

In de loop der tijd is Delores Diana ook demonstraties en workshops gaan geven. “Daarbij gaat het om een combinatie van kijken, proeven en zelf koken. Ik wil mensen bewust maken van het feit dat het echt anders kan.”

Koken in een flow

Bijzonder is dat Delores Diana kookt op een intuïtieve manier, zonder vast recept. “Gerechten ontstaan in een flow, door te voelen en te proeven en door te werken met datgene wat beschikbaar is. Vanuit mijn holistische kijk op het leven begeleid ik ook mensen als holistisch therapeut. De manier waarop je eet, zegt alles over hoe je in het leven staat. In het koken kun je contact maken met dieperliggende emoties, wat handvaten biedt om verder te komen in je persoonlijke ontwikkeling.”

Tip: Van 26 t/m 29 mei en van 23 t/m 26 juni organiseert Casa Cocoroco een vierdaagse intuïtieve kookretraite waarbij je je kunt onderdompelen in intuïtief en plantaardig koken.

Casa Cocoroco | Delores Diana Wielzen | 0034-600340100 | contact@casacocoroco.com | www.casacocoroco.com/kokenopibiza

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Dwaal door Dalt Vila
Dwaal door Dalt Vila
Ibiza Bruist

Wandelroute Es Vedrà
Wandelroute Es Vedrà
Ibiza Bruist


Sa Talaia
Sa Talaia
Ibiza Bruist

Botafoch Luxery
Botafoch Luxery
Ibiza Bruist

Hard Rock Hotel Ibiza
Hard Rock Hotel Ibiza
Ibiza Bruist

Nobu Hotel Ibiza Bay
Nobu Hotel Ibiza Bay
Ibiza Bruist

Hotel Anfora Ibiza
Hotel Anfora Ibiza
Ibiza Bruist

Restaurante Oli Beach
Restaurante Oli Beach
Ibiza Bruist

El Deseo
El Deseo
Ibiza Bruist

Can Garage
Can Garage
Ibiza Bruist

Aubergine
Aubergine
Ibiza Bruist

La Bodega Tapas
La Bodega Tapas
Ibiza Bruist

Morris Dancing
Morris Dancing
Ibiza Bruist

Dansa de la Mort
Dansa de la Mort
Ibiza Bruist

Scoppio del Carro
Scoppio del Carro
Ibiza Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).