bruisende zaken

Wat is goed voor mij?

Wat is goed voor mij?

01-10-2022

Mijn naam is José Koster. Ik bied (relatie)coaching, ouderbegeleiding, supervisie en training. Ik ben gespecialiseerd in de psychologie van ouderschap en communicatie. Loop je rond met een vraag en wil je dat ik eens met je meekijk? Welkom!

Voelen wat goed is voor mij, is niet mijn eerste natuur. Ik heb dit moeten leren, met vallen en opstaan, en nog steeds komt het nog wel eens voor dat ik al ‘Ja’ heb gezegd voordat ik goed heb doorvoeld of ‘Ja’ zeggen ook op dat moment past.

Wanneer ik voel wat goed is voor mij, en ik daar gehoor aan geef, betekent dit dat ik soms iemand teleurstel of zelfs een grens moet stellen. Dat leren vond ik nog het allermoeilijkste. Het liefst zei ik altijd ‘Ja’ en nam ik veel op mij dat niet van mij was.

Ik moest hard vallen voordat ik kon zien dat ik over mijn grenzen ging, en liet gaan, en dat dat voor niemand goed was. Ik leerde dat ‘nee’ zeggen soms juist veel helpender is dan iets overnemen. Wanneer ik in contact ben met dat wat goed is voor mij en daar vervolgens gehoor aan geef ben ik in verbinding met mijzelf en daardoor krachtiger en vitaler, en bovendien betrouwbaarder voor de mensen om mij heen. Mensen weten veel beter waar ze aan toe zijn én voelen dat een ‘Ja’ ook een echt ‘Ja’ is omdat ze weten dat ik ook ‘nee’ zal zeggen wanneer het niet past.

Voor heel veel mensen is dit een herkenbaar patroon. Het heeft mij enorm geholpen om bijvoorbeeld in een familieopstelling te kijken naar hoe dit patroon is ontstaan en hoe ik dit kon doorbreken.

Loop jij ook vast in een patroon en lukt het je maar niet om dit te doorbreken? Welkom in mijn praktijk! Ik kijk graag met je mee.

06-41014000 | contact@josekoster.nl | www.josekoster.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen