bruisende zaken

De voordelen van het inschakelen van een incassobureau

De voordelen van het inschakelen van een incassobureau

16-01-2023

Het kan wel eens gebeuren dat een klant de factuur niet betaald. Dat is natuurlijk enorm frustrerend, jij hebt het geld immers ook nodig om rond te komen. Je wilt er dan voor zorgen dat de factuur alsnog betaald wordt. Je kunt er dan het beste voor kiezen om een incassobureau in te schakelen. Waarom dat is en wat een incassobureau precies doet, leggen we je in dit artikel uit.

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau in Helmond is een bedrijf dat je in kunt schakelen wanneer een of meerdere facturen nog niet betaald zijn, maar de betalingstermijn al wel is verstreken. Zo’n incassobureau gaat dan aan de slag met het sturen van herinneringen en probeert zo alsnog een betaling van die facturen te regelen. 

Een incassobureau gaat beleefd te werk

Veel mensen aarzelen om een incassobureau in te schakelen omdat ze bang zijn dat de relatie met de klant dan geschaad wordt. Dat is echter nergens voor nodig. Een incassobureau gaat immers altijd beleefd te werk. De betalingsherinneringen die verzonden worden, zijn altijd formeel en netjes. De klant krijgt zo dus niet het gevoel dat hij verkeerd behandeld wordt, waardoor de relatie goed kan blijven. Daarbij zorgt het feit dat het incassobureau beleefd te werk gaat er ook voor dat de klant eerder zal betalen.

Een incassobureau verhoogd de kans op betaling

Schakel je een incassobureau in, dan verhoog je de kans dat je facturen alsnog betaald worden. Een incassobureau heeft vaak juristen in dienst. Een betalingsherinnering ondertekend door een jurist maakt natuurlijk behoorlijk wat indruk, waardoor debiteuren sneller geneigd zijn om ook echt te betalen. Daarbij heeft een incassobureau dus meestal ook de juiste mensen in dienst om verdere stappen te ondernemen, mochten betalingsherinneringen niet afdoende zijn.

No win, no fee

Meestal werkt een incassobureau met een no win, no fee regeling. Dat houd in dat je het incassobureau niets verschuldigd bent zo lang de factuur niet betaald is. Veel incassobureaus hoef je vaak zelfs helemaal niet te betalen, meestal worden de kosten die het bureau maakt namelijk verhaald op de debiteur. Hoe langer de debiteur wacht met betalen, hoe hoger die kosten worden. Het is voor de debiteur dan ook zaak om zo snel mogelijk de openstaande factuur te betalen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11076 Multivlaai Etten-Leur