bruisende zaken

Het overlijden van Lies

Het overlijden van Lies

01-05-2022

Ruim een jaar geleden is het nu dat op een zaterdagavond mijn mobiele telefoon ging en ik in het schermpje zag dat Lies, mijn vriendin, mij belde. Ik nam dus met een enthousiast ‘hallo’ op. Het enige dat ik daarna hoorde was: “Mirelle, mijn moeder is overleden.” Ik schrok enorm en riep: “Hoe kan dat nou?” Lies, een gezonde, vrolijke vrouw in de bloei van haar leven, over een maand zou ze 50 worden. Marjon, de dochter van Lies, had mij gebeld met haar telefoon.

Lies werd thuis opgebaard. Uit de winkel had de familie statafels meegenomen voor de toestromende bloemstukken en boeketten. Het was een komen en gaan van dierbare vrienden van Lies en haar dochters. Met elkaar bespraken we de uitvaart. In de garage stond de mooie Kawasaki van Lies. Marjon had net haar motorrijbewijs en wilde met de motor van haar moeder naar het crematorium. Ik vertelde dat het wel heel emotioneel zou worden om door een erehaag van vrienden te rijden, maar Marjon wilde dit heel graag. Wat stoer van haar. Een goede vriend had een zijspan en we zijn met een lege kist naar het clubhuis gereden. Daar bedachten handige vrienden hoe we de kist op het zijspan konden bevestigen.

De dag van de uitvaart naderde en alles werd gereedgemaakt voor de laatste rit van Lies. Familie en vrienden vormden eerst een rij om alle bloemen in de bloemenauto’s te krijgen. Mijn bloemist stond bij de auto’s om dit goed te regelen. Zij vertrok als eerste naar het crematorium om hen op te wachten. Lies werd uit huis gedragen en op het zijspan gezet. De vrienden, buren en andere belangstellenden vormden samen een meterslange erehaag. Het was indrukwekkend om te zien: Lies in de kist op het zijspan met daarnaast Marjon op de motor door de erehaag heen. Met een flinke brok in mijn keel liep ik voor de stoet uit. Een traan biggelde over mijn wang, het was zo bijzonder.

Bij het crematorium stonden de motorvrienden van Lies ons op te wachten. Met het geluid van flink gas gevende motoren kwamen we aan bij het crematorium. De motor met zijspan werd de aula ingereden. Een warme dienst met herinneringen aan Lies in woorden, muziek en foto’s. Na de dienst werd er onderling nog nagepraat. Ondertussen brachten we de bloemen weer naar huis, de tuin werd kleurig ingericht.

Ja, er is veel mogelijk tijdens een uitvaart. Heeft u daar wel eens over nagedacht? Of kiest u liever voor een koets met paarden of voor een rouwauto? Auto’s zijn er tegenwoordig in vele kleuren en modellen, zoals traditioneel zwart of grijs, wit, rood, blauw, roze of gekleurd.

Persoonlijk Betrokken Onafhankelijk Maatwerk

Weiver 7, Krommenie | 06-34768926 | mirelle @ligthartuitvaartzorg.nl | www.ligthartuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10464 - Danny Pro (vh Yordanka Boneva Schoonmaakbedrijf)