Adverteren werkt!

bruisende zaken

Hoe kun je het beste laminaat onderhouden?

Hoe kun je het beste laminaat onderhouden?

01-09-2021

Zoals je wellicht weet is het onderhouden van laminaat eenvoudig en makkelijk te realiseren. Hierbij is het natuurlijk goed om te weten dat je de vloer het mooist houdt door dagelijks te stoffen en door vuil te verwijderen met bijvoorbeeld een bezem of een stofzuiger.

Om verder in het onderwerp hoe je het beste een laminaat kunt onderhouden stil te staan zullen we hieronder een aantal tips verstrekken. Hierdoor weet je na het lezen van dit artikel wat je allemaal moet doen om ervoor te zorgen dat je een mooi onderhouden laminaat hebt en dat is natuurlijk wel zo prettig. 

Een aantal tips op een rijtje

Als je ervoor wilt zorgen dat je laminaat altijd goed onderhouden is, dan is het natuurlijk fijn om te weten waar je allemaal rekening mee dient te houden. Om je hier een goed beeld van te geven hebben we hieronder een aantal tips op een rijtje gezet die de basis vormen van een goed onderhouden laminaat:

  • Advies is om een inloopmat te gebruiken zodat zoveel mogelijk vuil en stof vermeden wordt in de woning.
  • Daarbij is het goed om te melden dat je voorzichtig moet zijn met het verplaatsen van zware meubels en andere zware spullen. Als je dit namelijk niet voorzichtig doet zul je merken dat er enorm veel krassen en beschadigingen voorkomen en dat wil je natuurlijk niet.
  • Het is tevens verstandig om gebruik te maken van vilten stoeldoppen zodat je krassen voorkomt.
  • Daarbij is het ook goed om zoveel mogelijk vocht te doen vermijden. Mors je iets, dan is het advies om het direct op te ruimen. Je wilt immers voorkomen dat je vloer gaat opzetten omdat het vocht in het laminaat trekt.
  • Tot slot is het ook nog goed om te benoemen dat oppotten van kamerplanten ervoor kunnen zorgen dat de laminaatvloer vochtig wordt gemaakt. Om deze reden is het advies altijd om een onderzetter te gebruiken.

Periodieke onderhoudsbeurt

Naast de meest preventie mogelijkheden die hierboven zijn beschreven is het ook zeker aan te raden om aandacht te besteden aan een periodieke onderhoudsbeurt die separaat staat van het dagelijks schoonmaken. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden om je laminaat in de lak te zetten. Dit hoef je natuurlijk niet wekelijks te doen, maar het advies is zeker wel om dit op periodieke basis te doen. Hiermee zorg je ervoor dat de vloer mooi blijft en dat je optimaal kunt genieten van je woning en dat is natuurlijk erg prettig. Mocht je hier meer informatie over willen, dan is het zeker aan te raden om op het internet te kijken naar de mogelijkheden die hierbij gepaard gaan zodat je hier een goed beeld van hebt.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).