column

Rechten en plichten  als u bijstand ontvangt

Rechten en plichten als u bijstand ontvangt

01-04-2022

Op het moment dat u van uw gemeente een uitkering ontvangt, zult u te horen hebben gekregen dat u de nodige plichten heeft. Als u deze niet zou naleven, kan uw uitkering in gevaar komen. Maar wat zijn deze plichten nu eigenlijk en wat zijn uw rechten?

Heeft u vragen over uw rechten en plichten in verband met uw uitkering of heeft u een geschil met de gemeente over uw uitkering? Neemt u dan contact op met mr. D. Marcus via d.marcus@dmradvocaten.nl of via het telefoonnummer: 0161-224457.

Plichten 1 Inlichtingenplicht; u moet wijzigingen in uw situatie doorgeven (bijv. als u inkomsten ontvangt, op vakantie wilt gaan of vrijwilligerswerk wilt gaan doen); 2. Meewerkplicht; u moet meewerken met de gemeente (bijv. aan een huisbezoek, het inleveren van uw rekeningafschriften of tonen van uw identiteitsbewijs); 3. Arbeidsplicht; als u kunt werken, moet u werken (u moet dus aangeboden werk accepteren, ook al dit mogelijk onder uw opleidingsniveau ligt. Daarnaast kan het zijn dat u zich moet inschrijven bij het UWV en uitzendbureaus als werkzoekende); 4. Re-integratieplicht; u moet meewerken aan re-integratie (bijv. het volgen van een cursus).

Rechten Uw rechten omvatten het recht op een (aanvullende) uitkering tot de voor u geldende bijstandsnorm en het recht op hulp van de gemeente bij het zoeken naar een baan.

Op zoek naar een advocaat? De kans is groot dat ze je bij Daniëls | Marcus | Van Reeven Advocaten kunnen helpen. “Doordat wij een algemene praktijk voeren, zijn wij zeer breed inzetbaar”, aldus mr. Daphne Marcus.

Stationsstraat 44 Rijen 0161-224457 www.dmradvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10943 - Restaurant Palace Tilburg