BRUISENDE COLUMN

Verleidelijke eettips voor een romantisch diner

Verleidelijke eettips voor een romantisch diner

30-11--0001

Op valentijnsdag halen we alles uit de kast om onze geliefden extra te verwennen. Bijvoorbeeld met een romantisch diner. En daar hoef je niet eens de deur voor uit.

Je hoeft de deur niet uit om het romantisch te maken!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het eerste waar je over moet nadenken, is het menu. Wat zet je op tafel om tot een hoogtepunt van de avond te komen? En dan bedoelen we niet alleen op culinair gebied. Door je menu zorgvuldig samen te stellen ben je al een heel eind. Kies voor gemakkelijke gerechtjes of dingen die je op voorhand kunt maken zoals een ovenschotel. Daarnaast is het belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Dat kan door je woonkamer te decoreren met rozenblaadjes of door een bos rode rozen op tafel te zetten. Natuurlijk mogen kaarsen niet ontbreken. Het zijn de ultieme sfeermakers.

Natuurlijke verleiders

In de winkel zijn ingrediënten te koop die uit zichzelf iets erotisch hebben. Neem nu aardbeien (zeker in combinatie met slagroom) of vijgen (symbool voor vrouwelijk seksorgaan). Andere ingrediënten bevatten bestanddelen die extra stimulerend werken zoals oesters (bevatten zink wat je libido verhoogt) en asperges (o.a. foliumzuur dat de histamineproductie een boost geeft en dus het krijgen van een orgasme stimuleert). Bekendere ingrediënten zijn chocolade (anandamine en fenylethylamine zorgen voor gevoel van geluk, opwinding en euforie) en honing (verhoging van testosteron in je bloed).

Liefdesdrankjes

In de meeste gevallen drink je bij het eten rode of witte wijn, afhankelijk van je hoofdgerecht. Je kunt ook je eigen liefdesdrankje maken op basis van bijvoorbeeld aardbei, framboos en ananas. Rozenblaadjes (geur vermindert angst en vergroot opwinding), jasmijn (zorgt voor opwinding) en kaneel (helpt ontspannen) doen ook wonderen.

Finishing touch

Helemaal klaar? Dan is het tijd voor de laatste stap. Trek je mooiste jurk of pak uit de kast, doe een lekker geurtje op en kies een sfeervol muziekje uit. Jullie avond kan niet meer stuk!

Inspiratie nodig voor een romantisch diner? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

Wijn met een verhaal

Wijn met een verhaal

De Overbetuwe Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09085 - Booij Parket Wonen met Lef