BRUISENDE COLUMN

Christel de Laat:   ‘Mijn publiek even alles laten vergeten, dat is waar ik het allemaal voor doe’

Christel de Laat: ‘Mijn publiek even alles laten vergeten, dat is waar ik het allemaal voor doe’

30-11--0001

Het is 2014 als het Nederlandse theaterpubliek kennismaakt met Christel de Laat. Sindsdien is haar carrière in een stroomversnelling geraakt. We spraken met de Brabantse comédienne over alweer haar derde solovoorstelling: Hoe dan?!.

Hoe dan?! staat in het teken van alledaagse dingen, oma worden en irritante kinderen. Vooral het laatste thema baart Christel zorgen. “Als ik vergelijk hoe ik ben opgevoed en hoe kinderen vandaag de dag worden opgevoed, dan gaan mijn haren overeind staan. Kinderen beslissen tegenwoordig mee. Toen ik kind was, moest ik accepteren wat ik kreeg. Of ik het nu leuk vond of niet.”

Zelfspot

Christel gooit haar frustraties over de individualisering van de hedendaagse samenleving, bureaucratie en irritante kinderen gewoon op tafel. Ze spaart niets of niemand, ook zichzelf niet. “Kijk, ik heb enorm veel zelfspot en blijf te allen tijde mezelf, vooral op het podium.” Net zoals veel collega’s zoekt Christel de interactie met het publiek, maar altijd op haar eigen manier. “Ik wil mensen met mijn eigen grappen en improvisaties vermaken.”

Goed gevoel

In welk theater Christel ook komt, ze wil dat de mensen met een grote glimlach de zaal verlaten. “Of ik nu in Groningen, Amsterdam, Zeeland of Brabant optreed, humor werkt overal hetzelfde. Buiten Brabant kennen ze me vaak niet, maar uiteindelijk denken ze overal: die Christel was de moeite waard om naartoe te gaan. Mijn publiek even alles laten vergeten, dat is waar ik het allemaal voor doe.” De comedyshow Hoe dan?! van Christel de Laat is tot en met juni te zien in diverse theaters. Kijk voor meer informatie op www.christeldelaat.nl of www.theater.nl.

Maak kans op voorstellingstickets en twee weken gratis streaming. Ga naar theater.nl/bruist

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

Wijn met een verhaal

Wijn met een verhaal

De Overbetuwe Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11010 - Mareike Engels Beauty Expert