Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Fietsen  met  je hond

Fietsen met je hond

01-10-2022

Fietsen met je hond is in België verboden. Dat is spijtig, want voor bepaalde rassen zou dit eigenlijk zeer goed zijn. Bijvoorbeeld voor dalmatiërs, visla, bordercollie en nog enkele grote rassen. Het is zeker niet geschikt voor hele kleine rassen en rassen met platte neuzen.

Lopen naast de fiets kan een goede vorm van lichaamsbeweging zijn. Doordat de hond rechtuitloopt in een regelmatig tempo worden hierbij spieren opgebouwd zonder dat de gewrichten zwaar belast worden, zoals wel gebeurt bij springen of draaien bij bijvoorbeeld een balspel.

Het is tevens een goede manier om conditie op te bouwen, het zorgt voor een goede spierontwikkeling en ze kunnen ook hun energie kwijt. Voor honden met gedragsproblemen kan dit helpen.

Omdat de hond van nature uit draaft is het ook belangrijk dat je dit toepast naast de fiets. Hardlopen op bijvoorbeeld een harde ondergrond kan dan weer belastend werken.

Vanaf welke leeftijd mag je beginnen fietsen? Het beste kan je wachten tot ze volgroeid zijn dus zo ongeveer vanaf 1 jaar en natuurlijk ook stilletjes aan opbouwen.

voor info: thebark@outlook.be | 0475311909

Delen


MEER column


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11216 Van Opstal - Van Boxel Sint Lenaarts