bruisende zaken

Een vitale werkplek, ontspannen ademhaling en goede stem:  Problemen op deze gebieden zijn met elkaar verbonden. Hoe zit dat?

Een vitale werkplek, ontspannen ademhaling en goede stem: Problemen op deze gebieden zijn met elkaar verbonden. Hoe zit dat?

01-05-2023

Spanning, stress en emoties zijn externe factoren die invloed hebben op een klacht. Daaronder vallen ook een verkeerd ingerichte werkplek of werkhouding. Een verkeerde houding leidt tot een oppervlakkige ademhaling en pijnlijke spieren in rug, nek, armen en schouders. Dat zorgt voor verhoogde spierspanning rondom het middenrif, de hals en de stembanden.

De succesvolle aanpak is een combinatie van twee werkvelden: adem-stemtherapeut en werkplekadviseur

Het ontstaan van klachten:

Het gaat om de balans tussen fysieke en mentale belasting versus overbelasting. Dat is voor iedereen anders en is afhankelijk van de persoonlijke en werksituatie. Long COVID, griep en verkoudheid kunnen hardnekkige hoest-, adem- en stemklachten geven.

De succesvolle aanpak is een combinatie van twee werkvelden: adem-stemtherapeut en werkplekadviseur.

De fysieke en psychosomatische klachten behandel ik in mijn logopediepraktijk in Medisch Centrum De Grebbe in Bergen op Zoom. Ik heb dertig jaar ervaring als gespecialiseerd adem-stemtherapeut en zet succesvol manuele larynx facilitatie, kinesio taping en Moving Cupping Therapy in als ondersteunende behandeltechnieken.

Met mijn onderneming Gezondzittendwerken.nl houd ik me als werkplekadviseur bezig met het onderzoeken, optimaliseren en inrichten van vitale arbo-proof werkplekken. Door de aanschaf van de juiste bureaustoel, zit-stabureau, balanskruk en akoestische oplossing kan ik de werkplek optimaal inrichten.

Indicatie vragen: Brengt u veel uren zittend door voor werk of hobby? Heeft u een beroep/activiteit waarbij u uw stem veel gebruikt? Heeft u het gevoel dat er iets in uw keel zit wat met slikken niet verdwijnt (globusgevoel)? Heeft u klachten van kortademigheid of hyperventilatie? Houdt u last van hardnekkig hoesten na long COVID, griep of verkoudheid?

Conclusie: Door een holistische benadering van fysieke klachten kan onnodig leed en (zorg)geld bespaard en verholpen worden!

Helmy Bruning-Borghstijn | Westerland 13, Bergen op Zoom +31 610202148 | info@gezondzittendwerken.nl | www.gezondzittendwerken.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08861 - Inspirante