bruisende zaken

Het is echt mensenwerk

Het is echt mensenwerk

01-04-2022

Catelijne Boshouwers, Monique Schellekens en Agnes Spoormans werkten alle drie jaren bij grotere advocatenkantoren. In 2013 besloten ze hun krachten te bundelen in een praktijk die gespecialiseerd is in familierecht. “We hebben met z’n drieën een niche praktijk, met korte lijntjes. Dat stelt ons in staat om onze cliënten de aandacht te geven die ze verdienen.”

‘Je moet door de gevoelens heen om verder te kunnen’

Familierecht in de volle breedte

Familierecht omvat alle juridische aspecten die te maken hebben met familie en gezin. Daarbij kun je denken aan ouderschapskwesties, alimentatie, vermogensverdeling en echtscheiding. Voor al deze zaken kloppen mensen bij BSS Familierecht aan.

Zoveel mogelijk in overleg

“Wij helpen onze klanten in eerste instantie als mediators of in andere overlegtrajecten. Als het even kan, streven we ernaar om een echtscheiding buiten de rechter om te regelen. Ook in het belang van de kinderen. Je stopt immers wel als partners, maar je gaat door als ouders. Des te belangrijker is het om samen te werken aan een plan voor een betere toekomst, gebaseerd op keuzes die je zelf hebt gemaakt en die niet opgelegd zijn door een rechter.” Alle afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan. “Omdat we zowel advocaat als mediator zijn, kunnen we dat juridisch goed doen om zo conflicten in een later stadium te voorkomen. We regelen vervolgens ook de afwikkeling bij de rechtbank.”

Aandacht voor de menselijke kant

“Onze rol is eigenlijk drieledig. We faciliteren het proces. Daarnaast informeren we als familie-rechtspecialisten mensen open en eerlijk over hoe ze ervoor staan en waar ze al dan niet recht op hebben. Ook als het financieel complex is of als er ondernemingen bij betrokken zijn. Last but not least besteden we aandacht aan de psychologische aspecten. Mensen komen bij ons in een moeilijke periode in hun leven. Je kunt daar simpelweg niet aan voorbijgaan. Sterker nog, in onze visie moet je eerst door de gevoelens heen om verder te kunnen. Natuurlijk is dat soms heftig, ook wij worden wel eens geraakt. Maar dat vinden we niet erg. Als je je er maar niet door laat meeslepen. Onze drive? Het is fijn om iets te kunnen betekenen voor de mensen die bij ons komen op een kruispunt in hun leven. Het geeft voldoening als je voor hen het verschil kunt maken.”

Persoonlijk én professioneel

Waar ligt de kracht van BSS Familierecht? “We horen terug van cliënten dat ze onze warme, persoonlijke benadering waarderen. Dat combineren we met een schat aan kennis en professionele directheid en doortastendheid. Mede daardoor kunnen we ook complexe zaken aan. Bovendien vullen we elkaar goed aan. We sparren regelmatig met elkaar, daar wordt ons werk alleen maar beter van. Verwacht bij ons geen kil kantoor, je wordt hier ontvangen in een fijne, huiselijke ruimte, een sfeervol tuinhuis. Mensen voelen zich hier snel op hun gemak.”

BSS Familierecht voor een warme, persoonlijke benadering!

www.bssfamilierecht.nl AMSTERDAM | Overtoom 538hs, Amsterdam | 020 618 76 43 NIJMEGEN | Kerkenbos 1037, Nijmegen | 06 114 000 46

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Brugge (België)
Brugge (België)
Amsterdam Bruist


Cherry Blossom (Japan)
Cherry Blossom (Japan)
Amsterdam Bruist


keukenhof (Nederland)
keukenhof (Nederland)
Amsterdam Bruist


Di-Ann City Centre Hotel
Di-Ann City Centre Hotel
Amsterdam Bruist

The Alfred Hotel
The Alfred Hotel
Amsterdam Bruist

Room Mate Aitana
Room Mate Aitana
Amsterdam Bruist

Urban Lodge Hotel
Urban Lodge Hotel
Amsterdam Bruist

Barbounia
Barbounia
Amsterdam Bruist

Kevin Bacon Bar
Kevin Bacon Bar
Amsterdam Bruist

Restobar Jacob
Restobar Jacob
Amsterdam Bruist

Baut Backstage
Baut Backstage
Amsterdam Bruist

Restaurant Bellezza
Restaurant Bellezza
Amsterdam Bruist

Nationaal Holocaustmuseum
Nationaal Holocaustmuseum
Amsterdam Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10941 Floradorpranch Zorg op maat