bruisende zaken

Natuurlijk gezond van binnenuit

Natuurlijk gezond van binnenuit

01-03-2022

Onverklaarbare buikklachten… heel wat mensen lopen ermee rond. Klachten als buikpijn, een opgezette buik, obstipatie, darmklachten en maagpijn kunnen symptomen zijn van hectiek en stress die zich ophopen in je lichaam en voor problemen zorgen. Ontzettend frustrerend, helemaal als je in de reguliere medische zorg niet verder komt. Willie Meester, eigenaresse van Health Oasis Amsterdam, heeft wellicht wel een oplossing.

“Mensen hebben vaak zelf al van alles geprobeerd voordat ze bij mij aankloppen voor hulp”, begint Willie haar enthousiaste verhaal. “Van medische onderzoeken tot het aanpassen van de voeding. Dat laatste mag dan misschien iets hebben geholpen, het is duidelijk niet de enige oplossing. Klachten zijn doorgaans hardnekkig en uiten zich op steeds meer vlakken. De onbegrepen klachten zorgen voor frustratie en onzekerheid, zeker als iemand daarbij veel in het hoofd zit, piekert, slecht slaapt en vaak gespannen is. Oftewel: gevangen in een vicieuze cirkel. Deze proberen ze wel te doorbreken
- ze zijn heel bewust bezig met voeding, het inplannen van een extra yogalesje of meditatiesessie
- maar al deze waardevolle puzzelstukjes brengen ze toch niet helemaal waar ze naartoe willen: afkomen van deze klachten.”

Programma van vijf behandelingen

Als mensen eenmaal op dat punt zijn aangekomen en op zoek gaan naar hulp, dan kan het zomaar dat ze bij Health Oasis Amsterdam uitkomen. “In mijn praktijk werk ik als acupuncturist, Chi Nei Tsang massagetherapeut en voeding- en lifestylecoach, waarbij ik mij focus op een integrale aanpak. Ik ben gespecialiseerd in onbegrepen buik- en darmklachten, ontgiften en de rol die voeding en leefstijl hierbij spelen. Wie bij mij aanklopt voor hulp, bied ik een programma van vijf behandelingen om zo samen te werken aan het oplossen van de klachten. De eerste sessie bestaat niet alleen uit een behandeling, maar ook uit een uitgebreid intakegesprek. Hierbij breng ik de klachten in kaart om een beeld te vormen van iemands situatie, voorgeschiedenis en mogelijke oorzaken om zo vervolgens een behandelplan aan te bieden dat het best aansluit bij die specifieke persoon.”

Chi Nei Tsang buikmassage

Tijdens de vijf behandelingen maakt Willie gebruik van acupunctuur in combinatie met Chi Nei Tsang therapeutische buikmassage. “In Nederland is Chi Nei Tsang nog niet zo bekend. De meeste mensen die ervan hebben gehoord, zijn er ooit tijdens een reis mee in aanraking gekomen. Het is een eeuwenoude therapeutische buikmassage techniek die uitermate geschikt is voor het behandelen van onvoldoende verklaarde buikklachten, spanning- en stressgerelateerde spijsverteringsproblematiek en onrust in je buik.” Door diepe, specifieke massagetechnieken van de buik en interne organen wordt de doorbloeding bevorderd, wat zorgt voor de aanvoer van zuurstofrijk bloed en voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor worden verklevingen losser en soepeler gemaakt, kunnen weefsels zich herstellen, organen zich ontgiften en komen belangrijke processen weer in balans. Deze effecten blijven niet beperkt tot de buik, maar zijn merkbaar in het hele lichaam. Aanvullend geeft Willie leefstijl- en voedingsadvies, op een manier die makkelijk inpasbaar is in het hectische en onregelmatige leven van haar klanten.

“Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in voeding en de invloed daarvan op je stemming en je energie, vooral wanneer je leven druk en stressvol is. Vandaar dat ik de opleiding voeding en gezondheid heb gevolgd en vervolgens een aantal jaren in Thailand heb gewerkt in een Detox & Yoga Retreat Centre. In Thailand ben ik zelf ook voor het eerst in aanraking gekomen met Chi Nei Tsang, wat ik zó interessant vond dat ik de opleiding ben ga volgen. Eenmaal terug in Nederland heb ik aanvullend de studie Chinese geneeskunde cum laude afgerond. Alle kennis die ik tijdens die opleidingen en mijn verblijf in Thailand heb opgedaan, komen nu samen in Health Oasis Amsterdam. Daar leer ik mensen via mijn sessies hoe zij de regie op het gebied van gezondheid kunnen herpakken, gaan we op zoek naar de ontbrekende puzzelstukjes en het allerbelangrijkste: leren luisteren naar wat het lichaam probeert te vertellen en nodig heeft. Daardoor gaat de energie weer stromen, nemen pijnklachten af, klaart de mist in het hoofd op en verbetert de slaap. Werk waarbij verbinding centraal staat en ik en waar ik nog steeds blij van word.”

‘Leren luisteren naar het lichaam’

Health Oasis Amsterdam Eigenaar: Willie Meester Tel . 06-27190117 www.healthoasis.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Brugge (België)
Brugge (België)
Amsterdam Bruist


Cherry Blossom (Japan)
Cherry Blossom (Japan)
Amsterdam Bruist


keukenhof (Nederland)
keukenhof (Nederland)
Amsterdam Bruist


Di-Ann City Centre Hotel
Di-Ann City Centre Hotel
Amsterdam Bruist

The Alfred Hotel
The Alfred Hotel
Amsterdam Bruist

Room Mate Aitana
Room Mate Aitana
Amsterdam Bruist

Urban Lodge Hotel
Urban Lodge Hotel
Amsterdam Bruist

Barbounia
Barbounia
Amsterdam Bruist

Kevin Bacon Bar
Kevin Bacon Bar
Amsterdam Bruist

Restobar Jacob
Restobar Jacob
Amsterdam Bruist

Baut Backstage
Baut Backstage
Amsterdam Bruist

Restaurant Bellezza
Restaurant Bellezza
Amsterdam Bruist

Nationaal Holocaustmuseum
Nationaal Holocaustmuseum
Amsterdam Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10941 Floradorpranch Zorg op maat