Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Begeer!

Begeer!

01-12-2021

Een groot shopwalhalla… zo kun je het centrum van Amsterdam ook wel omschrijven. Wie een dagje naar Amsterdam gaat om te shoppen, zal dan ook niet snel met lege handen naar huis gaan. Hier kun je letterlijk ‘shop till you drop’, want in één dag alle winkels zien is praktisch onmogelijk.

Met een lengte van circa zeven-honderd meter is de Kalverstraat niet alleen de bekendste winkelstraat van de stad, maar ook veruit de langste en met gemiddeld zo’n veertigduizend bezoekers op zaterdag ook nog eens de drukste. Het zou echter zonde zijn om je alleen tot de winkels in de Kalverstraat te beperken, want de stad heeft nog zo veel meer op winkelgebied.

Naast de Kalverstraat behoren de Leidsestraat en de P.C. Hooftstraat tot de bekendste winkelstraten van de stad. En ook De 9 Straatjes winnen steeds meer aan naamsbekendheid. Hier moet je echt een kijkje nemen als je op zoek bent naar vintage of een origineel cadeautje. Meer een liefhebber van kunst en antiek, dan is het Spiegelkwartier ‘the place to be’, terwijl de wat chiquere shopper waarschijnlijk de voorkeur geeft aan het Museumkwartier. Daar vind je onder andere de al eerder genoemde P.C. Hooftstraat die bekendstaat vanwege de hoofdzakelijk wat exclusievere winkels en haute couture.

En zo kent Amsterdam nog meer winkelgebieden met elk hun eigen (unieke) aanbod. Van de oudste winkelstraat van de stad, de Nieuwendijk, tot de Haarlemmerbuurt waar je de nodige (betaalbare) boetiekjes vindt en van de veelal hippe winkels in De Pijp en de Utrechtsestraat tot de Amsterdamse markten. Want ook die zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard, helemaal als je op zoek bent naar een koopje…

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).