Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Smakelijk!

Smakelijk!

01-12-2021

Een ding is zeker: wat je culinaire voorkeur ook is, in Amsterdam is voor iedereen wel een restaurant naar keuze te vinden. Van oer-Hollandse kost tot smaken van over de hele wereld en van vlees- en visrestaurants tot talloze vega en vegan opties. Zelfs eten op het water kan in onze hoofdstad. Met meer dan 1.100 restaurants biedt Amsterdam eerder te veel keuze dan te weinig…

Ga je voor chic of kies je toch liever voor een simpel eetcafé, beperk je je tot één snack (uit de muur) of neem je uitgebreid de tijd voor een overdadig zevengangendiner. De een kiest op de bonnefooi een leuke plek om te gaan eten, terwijl de ander ruimschoots van tevoren een tafel in een van de populairste hotspots reserveert (wat bij sommige restaurants ook wel degelijk nodig is). Het kan allemaal in Amsterdam, maar net waar je op dat moment zin in hebt en wat jouw budget toelaat natuurlijk.

Tip: beperk je niet alleen tot het centrum en de grachtengordel als je op zoek gaat naar een leuke plek om te ontbijten, lunchen of dineren. Veel van de culinaire ‘must-visits’ bevinden zich namelijk in de wijken buiten het centrum. Je moet er dus misschien even een omweg voor maken, maar dit loont ongetwijfeld de moeite. Want én je belandt daardoor niet in een van de standaard toeristische restaurants én het is altijd leuk om weer iets bijzonders te ontdekken en iets nieuws te proeven. Gewoon op de bonnefooi ergens binnenlopen kan altijd (en dat pakt ook vaak prima uit), maar wil je echt een keer iets bijzonders, dan kunnen we je van harte aanraden om je van tevoren even te verdiepen in culinair Amsterdam. Smakelijk!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).