Bruisende Zaken

Wat zijn de lichamelijke voordelen van een zit-sta bureau?

Wat zijn de lichamelijke voordelen van een zit-sta bureau?

22-05-2023

In de huidige tijd spenderen we veel tijd zittend achter ons bureau. Het is geen geheim dat langdurig zitten negatieve gevolgen heeft voor onze gezondheid.

Een zit-sta bureau kan een uitstekende oplossing zijn om deze gezondheidsrisico's te verminderen en de productiviteit te verhogen. 

In dit artikel bespreken we de lichamelijke voordelen van een zit-sta bureau, en hoe deze voordelen niet alleen de gezondheid van werknemers ten goede komen, maar ook positieve effecten hebben op het bedrijf en de werksfeer.

Verbetert de houding en vermindert klachten

Een zit-sta bureau is een bureau dat in hoogte verstelbaar is, zodat werknemers afwisselend kunnen staan en zitten tijdens het werk. Door regelmatig van houding te veranderen, wordt de houding verbeterd en de druk op de onderrug verminderd. Hierdoor kan rugpijn worden verminderd en kan de werknemer zich comfortabeler voelen tijdens het werken.

Vermindert het risico op obesitas en hart- en vaatziekten

Langdurig zitten wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op obesitas en hart- en vaatziekten. Door afwisselend te staan en te zitten tijdens het werken, wordt de bloedcirculatie bevorderd en de stofwisseling gestimuleerd. Hierdoor worden de calorieën sneller verbrand en wordt het risico op obesitas en hart- en vaatziekten verminderd.

Verhoogt de productiviteit en creativiteit

Een ander voordeel van een zit-sta bureau is dat het de productiviteit en creativiteit kan verhogen. Een studie uitgevoerd door de Texas A&M University toonde aan dat werknemers die afwisselend staan en zitten tijdens het werken, meer productief en creatief zijn dan werknemers die alleen maar zitten. Door afwisselend te staan en te zitten, wordt de bloedcirculatie verbeterd en worden de hersenen gestimuleerd, wat kan leiden tot een verbeterde productiviteit en creativiteit.

Verhoogt het energieniveau en vermindert vermoeidheid

Een ander voordeel van een zit-sta bureau is dat het het energieniveau kan verhogen en vermoeidheid kan verminderen. Langdurig zitten kan leiden tot een afname van het energieniveau en vermoeidheid, wat kan leiden tot verminderde productiviteit en concentratie. Door regelmatig te staan tijdens het werken, wordt de bloedcirculatie verbeterd en de stofwisseling gestimuleerd, wat kan leiden tot een verhoogd energieniveau en verminderde vermoeidheid.

Verbeterde werksfeer en betere gezondheid van werknemers

Een zit-sta bureau kan niet alleen de gezondheid van werknemers ten goede komen, maar ook de werksfeer verbeteren. Werknemers die zich gezonder en comfortabeler voelen door hun zit sta bureau en ergonomische bureaustoel tijdens het werken, zullen over het algemeen meer tevreden zijn met hun werk en minder stress ervaren. Dit kan op zijn beurt leiden tot een verbeterde werksfeer en een hogere productiviteit.

Heeft dit artikel u geïnspireerd? Dan raden wij u aan om eens contact op te nemen met één van de kantoormeubel experts bij Van Garderen Kantoormeubelen. Zij zullen u van passend advies voorzien. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).