bruisende zaken

 Van boekenuitleenfabriek tot huiskamer van de stad

Van boekenuitleenfabriek tot huiskamer van de stad

01-12-2021

In het verleden leende je bij de bibliotheek vooral boeken, maar dat is allang niet meer zo. Dat geldt dus ook voor De Nieuwe Bibliotheek in Almere. “We ontwikkelen ons steeds meer tot huiskamer van de stad, een ontmoetingsplek voor jong en oud”, vertelt Nynke Stoffers.

‘Iedereen is welkom’

“Studenten en middelbare scholieren komen hier om te studeren en gezinnen bezoeken met hun kinderen de voorleesuurtjes. Iedereen is welkom hier. En dus niet alleen om boeken te lenen, maar ook om van alles te beleven. Zo hebben we een filmhuis waar de nieuwste arthouse films te zien zijn. En daarnaast zijn er lezingen over uiteenlopende onderwerpen, cursussen, workshops en spreekuren, waaronder een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Het programma komt tot stand in samenwerking met diverse partners in de stad. “Dat is ook één van onze speerpunten dus daar zetten we de komende jaren versterkt op in. Loop gewoon eens binnen, er is altijd wel iets te doen.” Met een lidmaatschap op De Nieuwe Bibliotheek kun je, naast het lenen van boeken, ook e-books en luisterboeken lenen en lezen. Ook ontvang je leuke kortingen op films en activiteiten. Je bent al lid voor €16,50 per jaar. Op onze website lees je alle mogelijkheden terug.

Tip: Sinds kort is er ook een budgetabonnement van €16,50 euro per jaar

De Nieuwe Bibliotheek - Vestigingen: Almere Stad, Almere Buiten, Almere Haven en Almere Poort www.denieuwebibliotheek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).