column

Opbaring met of zonder koeling?

Opbaring met of zonder koeling?

01-05-2023

Eén van de eerste keuzes die gemaakt wordt na overlijden, is waar de overledene opgebaard mag worden. Dan volgt ook meteen de vraag: Hoe?

Liefdevol, praktisch en transparant

Hoe? Zult u misschien zeggen… dat vraagt om meer uitleg. Leggen we uw dierbare op een bed de komende dagen, of leggen we diegene meteen in een mand, kist, rouwdoek of ander ‘omhulsel’? En, heel belangrijk, gebruiken we een koelplaat om te zorgen voor een zo goed mogelijke conditie van het lichaam in de dagen die volgen, of kiezen we voor een lichte balseming waardoor we geen koelplaat meer nodig hebben.

Een lichte balseming, thanatopraxie genaamd, is een in Nederland relatief nieuwe, maar wel snel opkomende manier om een overledene prachtig te verzorgen en ‘zichzelf’ te laten blijven in de dagen die volgen tot aan de uitvaart. Het zorgt ervoor dat iemand niet ijskoud wordt, er geen geluid van een ‘brommende’ motor van een koeling is en geeft een hele mooie, serene opbaring, waarbij aanraakbaarheid een grote plus is.

Wilt u meer weten over deze manier van opbaren en andere keuzes die te maken zijn?

Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, ik kan u alles vertellen over de mogelijkheden en ook vrijblijvend een kostenoverzicht maken.

Voor melding van overlijden BEN IK 24 uur per dag bereikbaar: 06-30642871

Vekenweg 6, De Weere | 06-30642871 info@moniquebankras.nl | www.moniquebankras.nl Monique Bankras Uitvaartbegeleiding

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


02349 Rollebol Kindercentrum