column

Uit het leven gegrepen…

Uit het leven gegrepen…

01-02-2022

Deze tekst kan op meerdere manieren gebruikt worden en van toepassing zijn. Dat licht ik nader toe.

Deze week was ik op bezoek bij mijn tante die onlangs 90 jaar geworden is. Als je 90 mag worden, zijn er heel veel verhalen die door je leven heen gespeeld hebben. Kleine en grote gebeurtenissen, die je dankbaar stemmen, die je doen lachen of een traan doen wegpinken. Prachtig lijkt me, om op zo’n hoge leeftijd terug te kunnen kijken op je leven.

Maar ook verzorgde ik de afgelopen week de uitvaart van iemand die veel jonger dan 90 jaar was. Hij had nog heel veel plannen, wilde nog herinneringen en verhalen maken, maar werd ‘uit het leven gegrepen’ door een ernstige ziekte. De tijd tussen de diagnose en het overlijden was maar een paar weken.

Een paar weken om nog een ‘greep uit het leven’ te nemen, om afscheid te nemen van je dierbaren, om zelf- hoe moedig- je eigen uitvaart te regisseren. Zo krijgt het begrip ‘uit het leven gegrepen’ plots een heel andere betekenis… Ik hoop dat ik op mijn 90e verjaardag ook met dankbaarheid terug zal blikken op al die momenten die het leven de moeite waard maakten. Al kan het ons allemaal overkomen om eerder ‘uit het leven gegrepen te worden’.

Als u wel eens nadenkt over uw eigen afscheid, maar eigenlijk niet goed weet, ‘hoe en wat’, bel mij dan gerust een keer, ik kom graag bij u langs voor een vrijblijvend, persoonlijk inspiratiegesprek.

Voor melding van overlijden ben ik 24 uur per dag bereikbaar: 06-30642871

Vekenweg 6, De Weere | 06-30642871 www.moniquebankras.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding