bruisende zaken

In diverse steden mogelijkheden om een bedrijf te kopen!

In diverse steden mogelijkheden om een bedrijf te kopen!

01-11-2021

De Nederlandse binnensteden bruisen de laatste jaren minder dan voorheen. Het aantal bedrijven wat haar winkels sluit neemt toe. Ondanks het feit dat het aantal faillissementen al langere tijd historisch laag is. Het valt te verklaren door de transitie die veel bedrijven doormaken; fysieke vestigingen worden ingeruild voor een online webwinkel. Op deze manier wordt fors bespaard op de bedrijfskosten, is het mogelijk een breder publiek te bereiken, enzovoorts. Het sluiten van bedrijven in de Nederlandse steden biedt kansen voor organisaties die een bedrijf kopen overwegen. Het kan gaan om slecht de overname van een pand met inventaris, maar ook om de overname van een volledige organisatie. Niet ieder bedrijf wat haar deuren sluit gaat online verder. Voor hen is het bedrijf verkopen een goede optie. 

Bedrijfswaarde laten bepalen bij een overname 
Een overname van een bedrijf heeft heel wat voeten in de aarde. Zo is het allereerst zaak om de waarde van een organisatie vast te laten stellen. Er zijn verschillende partijen die hier hulp bij kunnen bieden. Ook vind je online een aantal tools, die een eerste indicatie kunnen geven van de waarde van een bedrijf. Belangrijk hierbij is dat niet alleen gekeken wordt naar de omzet die een bedrijf behaald heeft. Het is minstens zo belangrijk om te kijken naar de naamsbekendheid hiervan, de mate waarin aangeboden producten en diensten uniek zijn, enzovoorts. Immers, een uniek product in combinatie met een grote naamsbekendheid maakt dat de organisatie al snel meer marktaandeel zal vergaren. Zeker als de markt nog groeit. 

Aantal faillissementen groeit mogelijk door pandemie 
Hoewel het aantal faillissementen momenteel zeer laag is, verwacht men dat dit aantal iets zal stijgen in de komende periode. Het hangt samen met het feit dat de steunmaatregelen vanuit de overheid worden stopgezet. Onlangs verscheen het nieuws dat vier op de tien bedrijven gebruik gemaakt heeft van deze steunmaatregelen. 

Fusie afwegen tegenover een overname 
Niet alleen een bedrijf kopen is een optie. Ook een fusie kan een goed idee zijn. Bij een fusie blijven de eigenaren van beide bedrijven actief in het nieuwe bedrijf. Het is de ideale oplossing, wanneer een bedrijf met een fysieke vestiging online door wil gaan. Door te fuseren met een partij die reeds actief is op het web, wordt dit makkelijker. Belangrijk bij een fusie is wel, dat beide partijen zich kunnen vinden in elkaars missie en visie. Alleen dan zal een fusie daadwerkelijk resultaat opleveren voor beide partijen. 

Lequal | Entrada 400 | Amsterdam-Duivendrecht

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding