Bruisende zaken

Aan de slag in de gezondheidszorg met een MBA zorg en welzijn op zak.

Aan de slag in de gezondheidszorg met een MBA zorg en welzijn op zak.

03-08-2021

De gezondheidszorg is de afgelopen veel in het nieuws geweest. De sector heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en een broodnodige transitie gemaakt naar meer efficiëntie. Termen als schaalvergroting, marktwerking, recruitment en alternatieve financieringen staan hoog op de agenda van veel ziekenhuizen en zorginstellingen. Het moet allemaal sneller, slimmer en goedkoper zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en menselijkheid in de zorg.

Masteropleidingen voor als je graag met kinderen wilt werken

Het is meer dan nodig dat professionals in de zorg meer oog hebben voor de bedrijfskundige kant en ook de kennis hebben om daarop in te spelen. Hiervoor is een opleiding MBA zorg en welzijn uitermate geschikt. In deze masteropleidingen ontwikkel je strategische inzichten, bedrijfskundige vraagstukken en management-skills. Je ontwikkelt innovatie oplossingen en leert hoe je die effectief kunt implementeren in de zorg- en welzijnssector. Vrijwel alle opleiders bieden de mogelijkheid om de studie in deeltijd in je eigen tempo te volgen, naast je baan als zorgprofessional. In dit artikel vertellen we je hoe je een MBA zorg en welzijn volgt en wat je ermee kunt. 

Gericht op de praktijk
Over het algemeen zijn MBA-opleidingen zorg en welzijn zeer praktijkgericht zodat je de opgedane kennis en kunde direct kunt toepassen. Meestal ga je onder het toeziend oog van ervaren opleiders aan de slag met echte cases. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten, je vergroot je inzichten en vaardigheden aan de hand van de dagelijkse praktijk en kunt dit eventueel direct toepassen in het ziekenhuis of zorginstelling waar je nu werkt. 

Flexibiliteit kenmerkt de zorg
De gezondheidszorg past zich continu aan. Het is dus niet verwonderlijk dat opleiders dat ook doen. Wil je klassikaal of online les? Wil je werken en studeren combineren? Wil jezelf uitmaken wanneer en hoe lang je studeert? Het kan allemaal!

Toelatingseisen
De MBA zorg en welzijn kun je volgen met een HBO Bachelor of academische opleiding in je bagage. Maar ook als je deze niet hebt afgerond is het mogelijk om in te stromen met een 21+ toets. Dit is een toelatingsexamen waarbij duidelijk wordt over je genoeg kennis hebt en vaardigheden bezit om een MBA zorg en welzijn te volgen. 

Welke functie kun je bekleden?
Na het behalen van je MBA zorg en welzijn kun je aan de slag als leidinggevende in het middenkader, als zorgmanager of clustermanager bij uiteenlopende ziekenhuizen en zorginstellingen. De opleiding is ook heel geschikt voor medisch specialisten en verpleegkundigen die meer managementtaken krijgen toegewezen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


02349 Rollebol Kindercentrum